DOEN

Stem mee op de ‘Wine bar of the Year 2017’

GEPLAATST: 07-09-2017 | LEES MEER

De 'Wine bar of the Year'-verkiezing is weer in volle gang! Duizenden mensen hebben hun stem al uitgebracht op hun favoriete wijn-hang-out van dit moment en beslissen op deze manier mee over de 'Wine bar of the Year' van 2017. Heb jij al gestemd? Nee? Show some love en steun je favoriete wijnbar!

DINE

New kid in town

GEPLAATST: 24-08-2017 | LEES MEER

Drie jaar geleden won hij Masterchef en deze week opende Bart van Berkel zijn Restaurant Petossi. En denk nou niet dat dit Italiaans is, Petossi is gewoon Brabants voor een boerenkoolstamppotje. Verwacht dus veel oerhollandsche ingrediënten, maar wel werelds klaargemaakt!

WINE

Nederlandse bubbels uit Chili

GEPLAATST: 24-08-2017 | LEES MEER

Heb jij de afgelopen tijd aan de buis gekluisterd gezeten om de Chileense wijnavonturen van de familie Pos in het televisieprogramma Helemaal het einde te volgen? Het is ze gelukt hoor: vanaf september is hun mousserende wijn in Nederland verkrijgbaar!

WINE

Light wijn

GEPLAATST: 21-08-2017 | LEES MEER

Goed nieuws voor iedereen die even op de kilo's aan het letten is. Onder de toepasselijke naam Featherweight brengt Aldi een range wijnen op de markt die lager in alcohol en calorieën zijn. Per glas krijg je slechts 52 tot 59 calorieën binnen en het bescheiden alcoholpercentage van 5,5% helpt je (hopelijk!) die kater van de volgende dag wat te temmen.

ALGEMEEN

WINELIFE #49 The Dutch Issue

GEPLAATST: 10-08-2017 | LEES MEER

Vlag en wimpel kunnen uit, want er ligt weer een kersverse WINELIFE - #49 The Dutch Issue - in de schappen! Dit nummer haalt de patriot in ons naar boven: we snorren Nederlandse wijnmakers in den verre op, proeven de lekkerste oranje wijnen, duiken de keuken in met Hollandse recepten en onze expert praat ons bij over het oranje randje van Bordeaux. Maar we hebben ook Siciliaans rood op de proeftafel en reizen af naar Libanon voor een bezoekje aan Chateau Musar (waar verder weinig Hollands aan is, maar waar onze oranje leeuwenharten wel sneller van gaan kloppen!). Driewerf hoera!

 

- De vloer is lava! 66 x rode wijn uit Sicilië op de proeftafel
- Ik vertrek: Nederlandse wijnmakers over de grens
- Orange is the new black: 6 x de lekkerste oranje wijnen
- Franse druiven in Toscane?! Hoe Sassicaia een revolutie ontketende
- Doen! Weekendje Bordeaux
- Elke dag visdag: recepten van hengelheld Bart van Olphen
- Hollandse recepten opgekrikt door vegan chef Alexander Gershberg
- Binnenkijken bij Chateau Musar in Libanon
- Koopgids: Pinot Blanc (ook van eigen bodem!)
- Onze expert over het oranje randje van Bordeaux

ALGEMEEN

Stadse fratsen

GEPLAATST: 10-08-2017 | LEES MEER

In een stad als Amsterdam waar ruimte in je huis vaak zo schaars is dat - als het even tegenzit - je toilet tevens als werkkamer fungeert, is het bewaren van een wijncollectie helemaal een uitdaging. Fervent liefhebber en verzamelaar Nico Buisman liep tegen hetzelfde probleem aan en ging op jacht naar huurruimte om zijn wijnen zo optimaal mogelijk op te slaan. Dat bleek nog niet mee te vallen, dus het idee voor BottleHouse was snel geboren: een professionele, geklimatiseerde wijnopslag voor de stadse wijnverzamelaar.

WINELIFE op