ALGEMEEN

WINELIFE #49 The Dutch Issue

GEPLAATST: 10-08-2017 | LEES MEER

Vlag en wimpel kunnen uit, want er ligt weer een kersverse WINELIFE - #49 The Dutch Issue - in de schappen! Dit nummer haalt de patriot in ons naar boven: we snorren Nederlandse wijnmakers in den verre op, proeven de lekkerste oranje wijnen, duiken de keuken in met Hollandse recepten en onze expert praat ons bij over het oranje randje van Bordeaux. Maar we hebben ook Siciliaans rood op de proeftafel en reizen af naar Libanon voor een bezoekje aan Chateau Musar (waar verder weinig Hollands aan is, maar waar onze oranje leeuwenharten wel sneller van gaan kloppen!). Driewerf hoera!

 

- De vloer is lava! 66 x rode wijn uit Sicilië op de proeftafel
- Ik vertrek: Nederlandse wijnmakers over de grens
- Orange is the new black: 6 x de lekkerste oranje wijnen
- Franse druiven in Toscane?! Hoe Sassicaia een revolutie ontketende
- Doen! Weekendje Bordeaux
- Elke dag visdag: recepten van hengelheld Bart van Olphen
- Hollandse recepten opgekrikt door vegan chef Alexander Gershberg
- Binnenkijken bij Chateau Musar in Libanon
- Koopgids: Pinot Blanc (ook van eigen bodem!)
- Onze expert over het oranje randje van Bordeaux

ALGEMEEN

Stadse fratsen

GEPLAATST: 10-08-2017 | LEES MEER

In een stad als Amsterdam waar ruimte in je huis vaak zo schaars is dat - als het even tegenzit - je toilet tevens als werkkamer fungeert, is het bewaren van een wijncollectie helemaal een uitdaging. Fervent liefhebber en verzamelaar Nico Buisman liep tegen hetzelfde probleem aan en ging op jacht naar huurruimte om zijn wijnen zo optimaal mogelijk op te slaan. Dat bleek nog niet mee te vallen, dus het idee voor BottleHouse was snel geboren: een professionele, geklimatiseerde wijnopslag voor de stadse wijnverzamelaar.

DINE

Kokkerellen met kruiden

GEPLAATST: 06-07-2017 | LEES MEER

Kruiden en specerijen geven diepgang en kleur aan je gerechten, en zijn de gangmakers van ieder feestmaal. Chefkok Peter Lute - onder andere bekend van MasterChef Junior - kan het weten; hij wijdde een heel boek aan koken met kruiden. En wij hebben vanavond één van zijn recepten op het menu staan!

DESIGN

Luchtdicht design

GEPLAATST: 06-07-2017 | LEES MEER

Het blijft de gemoederen bezighouden: hoe houd je een geopende fles wijn zo lang mogelijk goed? De ene na de andere gadget wordt op de markt gepompt om de oxidatie van je wijn na openen tegen te gaan. Met eto wordt opnieuw een duit in het luchtdichte zakje gedaan. En we moeten zeggen, het ziet er veelbelovend uit!

ALGEMEEN

Eilandeten

GEPLAATST: 06-07-2017 | LEES MEER

Een kookboek cadeau doen is altijd een goed idee. Zelfs als je eigenlijk al weet dat er waarschijnlijk helemaal niet uit gekookt gaat worden, dan staat het in ieder geval leuk op een plankje in de keuken. In dit kader is het boek Poké dan sowieso een aanrader: fingerlicking good looking!

DINE

Cheesy soundbites

GEPLAATST: 14-06-2017 | LEES MEER

Doe 'ns gek en laat die port in de kast als je een kaasplank serveert. Doe nog gekker en kies gewoon voor één kaas op de plank. Maar dan wel gecombineerd met bijpassende (en onverwachte!) drank en dito muziek. Samen met maître fromager René Koelman en sommelier/muziekfreak Milton Verseput zochten we de lekkerste kaascombinaties uit voor je neus, mond en oren.

WINELIFE op