ALGEMEEN

Eten voor een prikkie

GEPLAATST: 20-01-2011 | LEES MEER

Heb je net als wij niet elke avond zin om te koken? Ga dan deze week voor een prikkie (maar wel lekker) uit eten!

DiningCity organiseert namelijk voor het eerst de Eetweek. Van 24 t/m 30 januari kun je in 400 restaurants voor € 10 een hoofdgerecht bestellen. DiningCity organiseert al jaren de Restaurant Week (3 gangen voor € 25). Dit is de goedkopere versie van deze succesformule. Bekijk hier welke restaurants meedoen en reserveer meteen online een tafel. Een relaxte manier om toptentjes uit te proberen. Onze tip: Brasserie Witteveen op de Ceintuurbaan in Amsterdam. Wij dronken er een fijne Italiaanse chianti bij (Chianti di Barone Ricasoli).

ALGEMEEN

Uit het hol van de leeuw

GEPLAATST: 20-01-2011 | LEES MEER

WINELIFE deed een rondje Wine Professional, de jaarlijkse vakbeurs voor de wijnindustrie die onlangs plaatsvond, en dook een paar pareltjes op.

Zo was er Matsu, dat ‘wachten’ betekent in het Japans. Matsu's trilogie, 'El Picaro' (kleine schurk), 'El Recio' (de krachtige) en 'El Viejo' (de oude) vertegenwoordigen een reeks portretten die overeenkomen met de intensiteit van de wijn. Vonden wij leuk én lekker. En dat het ook nog eens biodynamisch wordt geproduceerd een extra pre. Je kunt de heren (variërend in prijs van € 7,50 - € 19,95) bestellen via www.qualyvines.nl

ALGEMEEN

WINELIFE Magazine 9.

GEPLAATST: 20-01-2011 | LEES MEER

In deze editie:
- Jong! De stokken, de druiven, gebieden en mensen: dit zijn de smaakmakers van de toekomst.
- Hubrecht Duijker
- Wijnweekend Wenen
- Barhoppen in Barca
- Doen! Op wijnreis naar Sardinie
- Sake & Sushi: rijstkorrel verovert Europa
- Succesvol wijninkoper in 10 stappen
- Koopgids Rueda en Malbec

ALGEMEEN

Avocadosalade met Japanse dressing

GEPLAATST: 15-01-2011 | LEES MEER

The wish of a Japanese fish is to end in a good sushi!’

Aldus Ushi en zij kan het weten. In haar kookboek heeft onze knuffeljapanner lekkernijen verzameld die je thuis (makkelijk!) kunt namaken. Lees onze favorieten. Meer recepten van Ushi vind je in WINELIFE nr.9 En natuurlijk in haar boek: Ushi says Sushi (€ 19,95). Bij deze Japanse gerechten schenk je natuurlijk sake. Een aanrader is Yume van Ichishima (€ 13,49 | Gall & Gall).

WINELIFE op