ALGEMEEN

Multitasken op ieder feestje

GEPLAATST: 30-01-2011 | LEES MEER

Ook altijd zo’n moeite om op een borrel je wijnglas en het aanbod aan heerlijke hapjes te managen?
 

Je staat op een borrel met een wijnglas in je ene hand en je tas in de andere. Er komt een schaal met hapjes voorbij. Wat nu? Met deze geinige gadget om je vinger, heb je alles onder controle. One size fits all!

www.worldwidefred.com

ALGEMEEN

Nederlandse wijnen veroveren Nederland

GEPLAATST: 25-01-2011 | LEES MEER

De eerste online winkel met een breed assortiment Nederlandse wijnen is open.

De Nederlandse Wijnwinkel is volgens oprichter Joris van Zoelen een logisch gevolg van de toenemende kwaliteit van en waardering voor Nederlandse wijn. Het assortiment bestaat nu uit zo’n 20 wijnen uit o.a. Brabant, Gelderland en Zeeland. Bijzonder is dat elke wijn per fles is te selecteren en dat  je dus een eigen doos met 6 verschillende Nederlandse wijnen  kan samenstellen.“Nederlandse wijn heeft nog niet altijd de bekendheid en het kwaliteitsbeeld welke andere wijnen wel hebben”. Daar komt dus vanaf nu verandering in!

www.denederlandsewijnwinkel.nl

ALGEMEEN

Het favoriete wijnding van...

GEPLAATST: 21-01-2011 | LEES MEER

Wijnschrijver Annette Lavrijsen

Geen hippe gadget, maar wel heel fijn als je niet van lauwe wijn houdt. Annette gaat ‘s zomers de deur niet uit zonder haar wine cooler bag.

ALGEMEEN

De opmars van Sake

GEPLAATST: 20-01-2011 | LEES MEER

Sake is hot. In hippe clubs staat deze ‘rijstwijn’ op de kaart en in een aantal Europese steden vind je heuse sakebars.

Het is, zeker als je het licht gekoeld drinkt, een leuk alternatief voor wijn, probeer het maar eens! Steeds meer slijters en supermarkten hebben sake in het assortiment. Sake is voor beginners best lastig. Wat je echt moet weten is dit: driekwart van de markt bestaat uit bulksake en een kwart uit kwaliteitssake. Zie je op het etiket tussen de Japanse tekens ergens Junmai, Tokubetsu Junmai, Honjozo of Tokubetsu Honjozo staan, dan zit je goed. In de nieuwste editie van WINELIFE vind je enkele zeer betaalbare aanraders, met bijpassende (en makkelijk te maken!) recepten. Kijk maar eens hier.


WIN! Culifreaks opgelet! We geven 5 exemplaren weg van Topchefs & Sake (Auteur: Cila van der Endt, Fotograaf: David Lindsey, ISBN: 9789089102706, t.w.v. € 29,95). Fotografie om verliefd op te worden, gerechten om je stokjes bij af te likken. Klik hier om kans te maken.

ALGEMEEN

Eten voor een prikkie

GEPLAATST: 20-01-2011 | LEES MEER

Heb je net als wij niet elke avond zin om te koken? Ga dan deze week voor een prikkie (maar wel lekker) uit eten!

DiningCity organiseert namelijk voor het eerst de Eetweek. Van 24 t/m 30 januari kun je in 400 restaurants voor € 10 een hoofdgerecht bestellen. DiningCity organiseert al jaren de Restaurant Week (3 gangen voor € 25). Dit is de goedkopere versie van deze succesformule. Bekijk hier welke restaurants meedoen en reserveer meteen online een tafel. Een relaxte manier om toptentjes uit te proberen. Onze tip: Brasserie Witteveen op de Ceintuurbaan in Amsterdam. Wij dronken er een fijne Italiaanse chianti bij (Chianti di Barone Ricasoli).

ALGEMEEN

Uit het hol van de leeuw

GEPLAATST: 20-01-2011 | LEES MEER

WINELIFE deed een rondje Wine Professional, de jaarlijkse vakbeurs voor de wijnindustrie die onlangs plaatsvond, en dook een paar pareltjes op.

Zo was er Matsu, dat ‘wachten’ betekent in het Japans. Matsu's trilogie, 'El Picaro' (kleine schurk), 'El Recio' (de krachtige) en 'El Viejo' (de oude) vertegenwoordigen een reeks portretten die overeenkomen met de intensiteit van de wijn. Vonden wij leuk én lekker. En dat het ook nog eens biodynamisch wordt geproduceerd een extra pre. Je kunt de heren (variërend in prijs van € 7,50 - € 19,95) bestellen via www.qualyvines.nl

WINELIFE op