ALGEMEEN

Op de fles

GEPLAATST: 03-02-2011 | LEES MEER

Mix en match erop los en geef je wijnfles een eigen smoel met deze grappige labels van BYO – niet Bring, maar Build Your Own – Wine. Leuk voor tijdens een feestje: wiens creatie lijkt het meest op Mr. Potatohead?
Ideetje van The Creative Method.

www.thecreativemethod.com
 

ALGEMEEN

Drink ze jong...of oud?

GEPLAATST: 03-02-2011 | LEES MEER

Is oud altijd lekkerder dan jong? En een bestofte rode vijftiger die je tijdens een vroege voorjaarschoonmaak hebt opgeduikeld dus een goeie reden om een gat in de lucht (of tegen het kelderplafond) te springen?

Jammer, het is juist precies andersom: veruit de meeste wijnen worden niet beter naarmate je ze langer bewaart. Dit geldt voor veel van de rode en zelfs voor vrijwel alle witte wijnen.

ALGEMEEN

Zaterdagproeverij

GEPLAATST: 03-02-2011 | LEES MEER

Wil je eens binnenkijken in een authentieke wijnkelder, maar heb je geen zin om helemaal naar de Bordeaux te tuffen? Wijnkopers Robbers & Van den Hoogen in Arnhem stellen hun schatkamers elke zaterdag open voor publiek. Op het meer dan honderd jaar oude domein aan de Velperweg bevindt zich de grootste wijnkelder van Nederland en waan je je voor heel even in een statig Frans ch√Ęteau. En natuurlijk doe je na afloop van de tour mee aan de kleine proeverij.

Kaartjes kosten € 13,50
Voor informatie en reserveringen:  www.wijnmuseum.nl
 

ALGEMEEN

Vers slurpnieuws

GEPLAATST: 03-02-2011 | LEES MEER

Behalve in WINELIFE schrijft meesterslurper Ilja Gort deze maand ook in zijn hilarische nieuwsbrief over jonge wijn (van oude stokken). De nieuwe SLURP! is weer om je te bescheuren.

ALGEMEEN

De nieuwe Wine Spectator ligt nu in de schappen!

GEPLAATST: 02-02-2011 | LEES MEER

Voor iedereen die het naadje van de kous wil weten en behalve een glas wijn ook wel eens een whisky achteroverslaat: de nieuwe Wine Spectator ligt nu in de winkels. Deze maand staat de internationale wijnbijbel geheel in het teken van good old Scotch, met deze week onder meer:

ALGEMEEN

Jazzy (voor)proeverij

GEPLAATST: 02-02-2011 | LEES MEER

Vind jij jazz en wijn ook zo'n voortreffelijke combinatie, kom dan op donderdag 3 februari naar het concert van Gare du Nord in de Hanzehof in Zutphen.


Voordat Gare du Nord zich op het podium stationeert en jij wegdroomt op de bitterzoete klanken van Neerlands 'meest bekende onbekende band', kom je tijdens een wijnproeverij van wijnhandel Schaapveld alvast in de stemming.


De proeverij begint om 19.00 uur en kaarten kosten € 7,50 (excl. concert).

Gare du Nord wie? Neem hier een voorproefje.

WINELIFE op