ALGEMEEN

Jazzy (voor)proeverij

GEPLAATST: 02-02-2011 | LEES MEER

Vind jij jazz en wijn ook zo'n voortreffelijke combinatie, kom dan op donderdag 3 februari naar het concert van Gare du Nord in de Hanzehof in Zutphen.


Voordat Gare du Nord zich op het podium stationeert en jij wegdroomt op de bitterzoete klanken van Neerlands 'meest bekende onbekende band', kom je tijdens een wijnproeverij van wijnhandel Schaapveld alvast in de stemming.


De proeverij begint om 19.00 uur en kaarten kosten € 7,50 (excl. concert).

Gare du Nord wie? Neem hier een voorproefje.

ALGEMEEN

Druiven hebben te weinig seks

GEPLAATST: 01-02-2011 | LEES MEER

En niet alleen nu, maar al 8000 jaar. Dat is tenminste de conclusie van de Amerikaanse geneticus Sean Myles. Myles, verbonden aan de universiteit Cornell, ontwikkelde een zogenoemde gene chip, waarmee hij het genetische materiaal van bijna duizend verschillende druivensoorten kon vergelijken.

ALGEMEEN

Bulgaars wijnfestijn

GEPLAATST: 01-02-2011 | LEES MEER

Vandaag vieren de Bulgaarse wijnboeren feest. 1 februari is namelijk de dag van Sint Trifon, de patroon van de wijnboeren, wijnmakers en caféhouders. Geheel volgens de traditie beginnen de mannen vandaag met het snoeien van de wijnstokken en genieten ze ondertussen van al het lekkers dat moeder de vrouw in de vroege ochtend voor ze heeft klaargemaakt.

ALGEMEEN

Multitasken op ieder feestje

GEPLAATST: 30-01-2011 | LEES MEER

Ook altijd zo’n moeite om op een borrel je wijnglas en het aanbod aan heerlijke hapjes te managen?
 

Je staat op een borrel met een wijnglas in je ene hand en je tas in de andere. Er komt een schaal met hapjes voorbij. Wat nu? Met deze geinige gadget om je vinger, heb je alles onder controle. One size fits all!

www.worldwidefred.com

ALGEMEEN

Nederlandse wijnen veroveren Nederland

GEPLAATST: 25-01-2011 | LEES MEER

De eerste online winkel met een breed assortiment Nederlandse wijnen is open.

De Nederlandse Wijnwinkel is volgens oprichter Joris van Zoelen een logisch gevolg van de toenemende kwaliteit van en waardering voor Nederlandse wijn. Het assortiment bestaat nu uit zo’n 20 wijnen uit o.a. Brabant, Gelderland en Zeeland. Bijzonder is dat elke wijn per fles is te selecteren en dat  je dus een eigen doos met 6 verschillende Nederlandse wijnen  kan samenstellen.“Nederlandse wijn heeft nog niet altijd de bekendheid en het kwaliteitsbeeld welke andere wijnen wel hebben”. Daar komt dus vanaf nu verandering in!

www.denederlandsewijnwinkel.nl

ALGEMEEN

Het favoriete wijnding van...

GEPLAATST: 21-01-2011 | LEES MEER

Wijnschrijver Annette Lavrijsen

Geen hippe gadget, maar wel heel fijn als je niet van lauwe wijn houdt. Annette gaat ‘s zomers de deur niet uit zonder haar wine cooler bag.

WINELIFE op