WINE

Het favoriete wijnding van...

GEPLAATST: 04-02-2011 | LEES MEER

Daan Vermeer – (wijn)fotograaf

‘Mijn ouders namen mij altijd mee in een caravan naar Zuid-Frankrijk. Ze kochten steevast in Bordeaux een enorm wijnvat om mee naar huis te nemen. Maar die wijn moest natuurlijk wel op de camping geproefd worden.

 

Ik herinner me nog goed hoe dan van die policarbonaat glazen uit het caravankastje werden gehaald. Dat was mijn eerste kennismaking met die lelijke, onbreekbare glazen.
 

ALGEMEEN

Van potlood tot borrelglas

GEPLAATST: 03-02-2011 | LEES MEER

Potloodslijper Dalton Ghetti heeft zijn vak tot kunst verheven. Zie hier een van zijn meesterlijke projecten: het potloodalfabet. Ook heeft hij een potloodpunt tot wijnglas getransformeerd. Alles met scheermes en naald; wat een stalen zenuwen!

ALGEMEEN

BYOW- Bring Your Own Wine

GEPLAATST: 03-02-2011 | LEES MEER

In landen als de VS, Engeland en Australiƫ is deze trend allang oud nieuws, maar in Nederland is de nieuwigheid er nog altijd niet vanaf: BYOW ofwel Bring Your Own Wine. Onbekend maakt onbemind? Het concept is juist heel simpel: je haalt in het restaurant je eigen wijn boven tafel en betaalt hiervoor een kleine vergoeding, kurkengeld.
 

ALGEMEEN

Maastricht aan Tafel

GEPLAATST: 03-02-2011 | LEES MEER

Zondag 6 februari vindt de aftrap plaats van culinair festival Maastricht aan Tafel. Tot en met 20 februari kun je hier in diverse restaurants tegen een vaste prijs van € 25,50 je zinnen laten strelen.


Wijnrestaurant Mes Amis doet dit op geheel eigen wijze: reserveer je voor het diner, dan kun je zondag (voor slechts € 7,50 extra) gelijk twintig wijnen uit de Limburgse wijngaarden proeven. Lekker bourgondisch.


www.maastrichtaantafel.nl

ALGEMEEN

Op de fles

GEPLAATST: 03-02-2011 | LEES MEER

Mix en match erop los en geef je wijnfles een eigen smoel met deze grappige labels van BYO – niet Bring, maar Build Your Own – Wine. Leuk voor tijdens een feestje: wiens creatie lijkt het meest op Mr. Potatohead?
Ideetje van The Creative Method.

www.thecreativemethod.com
 

ALGEMEEN

Drink ze jong...of oud?

GEPLAATST: 03-02-2011 | LEES MEER

Is oud altijd lekkerder dan jong? En een bestofte rode vijftiger die je tijdens een vroege voorjaarschoonmaak hebt opgeduikeld dus een goeie reden om een gat in de lucht (of tegen het kelderplafond) te springen?

Jammer, het is juist precies andersom: veruit de meeste wijnen worden niet beter naarmate je ze langer bewaart. Dit geldt voor veel van de rode en zelfs voor vrijwel alle witte wijnen.

WINELIFE op