ALGEMEEN

Brrrhwijnbreker

GEPLAATST: 06-02-2011 | LEES MEER

ROOKWORST – RODE HUISWIJN – DIGITAAL FOTOBOEK

1. Wat hebben bovenstaande woorden met elkaar gemeen?
2. Welk woord hoort er eigenlijk niet bij?
3. En wat houd je over als je dat woord weglaat?

Wat zeg je ervan, Einstein... appeltje-eitje?
Klik hier als het je zelf niet lukt.

ALGEMEEN

Recordprijs voor antieke gele wijn

GEPLAATST: 06-02-2011 | LEES MEER

Een 237 jaar oude fles vin jaune uit de Jura ging zaterdag tijdens een lokale wijnveiling voor 57.000 euro van de hand. Serious business, maar de nieuwe eigenaars – een clubje liefhebbers – vonden het een goeie deal voor een wijn gemaakt van druiven die nog in de tijd van koning Lodewijk XV zijn geplant en geoogst onder zijn opvolger, Lodewijk XVI.

Bang dat ie zo meteen naar azijn smaakt, zijn ze niet. De vin jaune, een sherry-achtige wijn met een gelige kleur, gaat naarmate hij ouder wordt namelijk steeds beter smaken, en flessen van vijftig of honderd jaar oud vormen geen uitzondering.

Bron: Daily Telegraph
 

WINE

Het favoriete wijnding van...

GEPLAATST: 04-02-2011 | LEES MEER

Daan Vermeer – (wijn)fotograaf

‘Mijn ouders namen mij altijd mee in een caravan naar Zuid-Frankrijk. Ze kochten steevast in Bordeaux een enorm wijnvat om mee naar huis te nemen. Maar die wijn moest natuurlijk wel op de camping geproefd worden.

 

Ik herinner me nog goed hoe dan van die policarbonaat glazen uit het caravankastje werden gehaald. Dat was mijn eerste kennismaking met die lelijke, onbreekbare glazen.
 

ALGEMEEN

Van potlood tot borrelglas

GEPLAATST: 03-02-2011 | LEES MEER

Potloodslijper Dalton Ghetti heeft zijn vak tot kunst verheven. Zie hier een van zijn meesterlijke projecten: het potloodalfabet. Ook heeft hij een potloodpunt tot wijnglas getransformeerd. Alles met scheermes en naald; wat een stalen zenuwen!

ALGEMEEN

BYOW- Bring Your Own Wine

GEPLAATST: 03-02-2011 | LEES MEER

In landen als de VS, Engeland en Australiƫ is deze trend allang oud nieuws, maar in Nederland is de nieuwigheid er nog altijd niet vanaf: BYOW ofwel Bring Your Own Wine. Onbekend maakt onbemind? Het concept is juist heel simpel: je haalt in het restaurant je eigen wijn boven tafel en betaalt hiervoor een kleine vergoeding, kurkengeld.
 

ALGEMEEN

Maastricht aan Tafel

GEPLAATST: 03-02-2011 | LEES MEER

Zondag 6 februari vindt de aftrap plaats van culinair festival Maastricht aan Tafel. Tot en met 20 februari kun je hier in diverse restaurants tegen een vaste prijs van € 25,50 je zinnen laten strelen.


Wijnrestaurant Mes Amis doet dit op geheel eigen wijze: reserveer je voor het diner, dan kun je zondag (voor slechts € 7,50 extra) gelijk twintig wijnen uit de Limburgse wijngaarden proeven. Lekker bourgondisch.


www.maastrichtaantafel.nl

WINELIFE op