ALGEMEEN

Primeur: de eerste twitterproeverij

GEPLAATST: 08-02-2011 | LEES MEER

Op 10 februari organiseert winePearls de allereerste proeverij voor twitteraars. Aan de Spaanse bruiswijn ‘cava’ de eer om het spits af te bijten.
 

Wat een fijn, nieuwerwets initiatief. Doe ook mee en train die smaakpapillen, ontmoet andere twitteraars en krijg antwoord op al je cava-vragen – gewoon vanuit je eigen huiskamer.

 


 

ALGEMEEN

Topchef part deux

GEPLAATST: 07-02-2011 | LEES MEER

Topchef, de talentenjacht voor chef-koks, is terug! Vanaf maandag 28 februari zitten we weer elke werkdag met ons bordje voor de buis terwijl de aspirant-chefs hun kookkunstjes opdienen.

Was Topchef 2010 al zwaar, dit seizoen ligt de lat nog een stukkie hoger: de keuken van meesterkok Robert Kranenborg en chef Julius Jaspers staat nu alleen open voor jonge profkoks en doorgewinterde amateurs die dromen van een serieuze carrière als topchef. Met af en toe een gastcollege van Nederlands beste Michelinkoks.
 

Vanaf 28 februari, elke werkdag tussen 19.00 en 20.00 uur RTL5

 

ALGEMEEN

Food, fabrics & wine for a happy Valentine

GEPLAATST: 07-02-2011 | LEES MEER

Op zaterdag 12 februari hangt er iets in de lucht: dan scoor je de leukste cadeaus tijdens de POM-Amsterdam Valentijn Sale.
 

Prille liefde of jarenlang getrouwd, met zo'n vrolijke, stoere of klassieke shawl van Piece of Mine kun je thuiskomen. Echt wel: lekker warm, origineel én hand-made! Net als de verse pasta’s van Il Mattarello in de Amsterdamse Jordaan, uw gastheer deze dag. Het wordt dus nog gezellig ook! Met prachtige Italiaanse wijnen, evenals for sale.


POM Amsterdam

ALGEMEEN

Onsje worst bij uw pinot?

GEPLAATST: 06-02-2011 | LEES MEER

Zien en gezien worden, dat is waar het om draait in Manhattan, en waar kan dat beter dan in het felle neonlicht van een supermarkt? Dat moeten de superbobo’s van Eataly gedacht hebben toen ze naast het vleeswarenschap een dj-booth inrichten en het foodplaza omtoverden tot hippe wijnbar. Elke avond zit het hier stampvol met Manhattanites en toeristen die komen voor de wijn, het eten en natuurlijk hun dagelijkse boodschapjes. Hè fijn, zo zorg je dat die klanten blijven plakken.

ALGEMEEN

Brrrhwijnbreker

GEPLAATST: 06-02-2011 | LEES MEER

ROOKWORST – RODE HUISWIJN – DIGITAAL FOTOBOEK

1. Wat hebben bovenstaande woorden met elkaar gemeen?
2. Welk woord hoort er eigenlijk niet bij?
3. En wat houd je over als je dat woord weglaat?

Wat zeg je ervan, Einstein... appeltje-eitje?
Klik hier als het je zelf niet lukt.

ALGEMEEN

Recordprijs voor antieke gele wijn

GEPLAATST: 06-02-2011 | LEES MEER

Een 237 jaar oude fles vin jaune uit de Jura ging zaterdag tijdens een lokale wijnveiling voor 57.000 euro van de hand. Serious business, maar de nieuwe eigenaars – een clubje liefhebbers – vonden het een goeie deal voor een wijn gemaakt van druiven die nog in de tijd van koning Lodewijk XV zijn geplant en geoogst onder zijn opvolger, Lodewijk XVI.

Bang dat ie zo meteen naar azijn smaakt, zijn ze niet. De vin jaune, een sherry-achtige wijn met een gelige kleur, gaat naarmate hij ouder wordt namelijk steeds beter smaken, en flessen van vijftig of honderd jaar oud vormen geen uitzondering.

Bron: Daily Telegraph
 

WINELIFE op