ALGEMEEN

BYOW- Bring Your Own Wine

GEPLAATST: 03-02-2011 | LEES MEER

In landen als de VS, Engeland en Australië is deze trend allang oud nieuws, maar in Nederland is de nieuwigheid er nog altijd niet vanaf: BYOW ofwel Bring Your Own Wine. Onbekend maakt onbemind? Het concept is juist heel simpel: je haalt in het restaurant je eigen wijn boven tafel en betaalt hiervoor een kleine vergoeding, kurkengeld.
 

ALGEMEEN

Maastricht aan Tafel

GEPLAATST: 03-02-2011 | LEES MEER

Zondag 6 februari vindt de aftrap plaats van culinair festival Maastricht aan Tafel. Tot en met 20 februari kun je hier in diverse restaurants tegen een vaste prijs van € 25,50 je zinnen laten strelen.


Wijnrestaurant Mes Amis doet dit op geheel eigen wijze: reserveer je voor het diner, dan kun je zondag (voor slechts € 7,50 extra) gelijk twintig wijnen uit de Limburgse wijngaarden proeven. Lekker bourgondisch.


www.maastrichtaantafel.nl

ALGEMEEN

Op de fles

GEPLAATST: 03-02-2011 | LEES MEER

Mix en match erop los en geef je wijnfles een eigen smoel met deze grappige labels van BYO – niet Bring, maar Build Your Own – Wine. Leuk voor tijdens een feestje: wiens creatie lijkt het meest op Mr. Potatohead?
Ideetje van The Creative Method.

www.thecreativemethod.com
 

ALGEMEEN

Drink ze jong...of oud?

GEPLAATST: 03-02-2011 | LEES MEER

Is oud altijd lekkerder dan jong? En een bestofte rode vijftiger die je tijdens een vroege voorjaarschoonmaak hebt opgeduikeld dus een goeie reden om een gat in de lucht (of tegen het kelderplafond) te springen?

Jammer, het is juist precies andersom: veruit de meeste wijnen worden niet beter naarmate je ze langer bewaart. Dit geldt voor veel van de rode en zelfs voor vrijwel alle witte wijnen.

ALGEMEEN

Zaterdagproeverij

GEPLAATST: 03-02-2011 | LEES MEER

Wil je eens binnenkijken in een authentieke wijnkelder, maar heb je geen zin om helemaal naar de Bordeaux te tuffen? Wijnkopers Robbers & Van den Hoogen in Arnhem stellen hun schatkamers elke zaterdag open voor publiek. Op het meer dan honderd jaar oude domein aan de Velperweg bevindt zich de grootste wijnkelder van Nederland en waan je je voor heel even in een statig Frans château. En natuurlijk doe je na afloop van de tour mee aan de kleine proeverij.

Kaartjes kosten € 13,50
Voor informatie en reserveringen:  www.wijnmuseum.nl
 

ALGEMEEN

Vers slurpnieuws

GEPLAATST: 03-02-2011 | LEES MEER

Behalve in WINELIFE schrijft meesterslurper Ilja Gort deze maand ook in zijn hilarische nieuwsbrief over jonge wijn (van oude stokken). De nieuwe SLURP! is weer om je te bescheuren.

WINELIFE op