DINE

Cheesy soundbites

GEPLAATST: 14-06-2017 | LEES MEER

Doe 'ns gek en laat die port in de kast als je een kaasplank serveert. Doe nog gekker en kies gewoon voor één kaas op de plank. Maar dan wel gecombineerd met bijpassende (en onverwachte!) drank en dito muziek. Samen met maître fromager René Koelman en sommelier/muziekfreak Milton Verseput zochten we de lekkerste kaascombinaties uit voor je neus, mond en oren.

ALGEMEEN

WINELIFE #48 The Crazy Issue

GEPLAATST: 31-05-2017 | LEES MEER

Het moet niet gekker worden... De nieuwste WINELIFE, nummer 48 The Crazy Issue, ligt alweer in de winkel! We maken je gek met de lekkerste rosés (nu eens niet uit de Provence) van onze proeftafel, onze expert neemt je mee naar 's werelds extreemste wijngaarden, we serveren 10 kaasplanken die rocken (brie met Bruce!), slurpen (het bejubelde!) Bordeaux 2016 uit het vat en ontdekken de magische werking van Mozart in de wijngaard!
 

- Op de proeftafel: 112 x rosé (maar niet uit de Provence!)
- Bordeaux 2016 en primeur: de beste kelderkoopjes van dit bejubelde jaar
- Brie met Bruce: 10 x kaasplanken die rocken
- Koken met kruidenmessias Peter Lute + wijntips van WineStein
- Doen! Logeren in een Spaans wijnparadijs
- #durftevragen: van stoeipoes naar kater, hoe komt dat?
- Koopgids: witte helden uit Italië (gavi! arneis! grillo!)
- Interview: Jonathan Maltus, de man van 100 parker points
- Op bezoek bij William Fèvre: om alles te leren over Chablis
- Schuldvrij smullen: alles over foie gras
- Mozart in de wijngaard
; gek of briljant?
- Bizar! 's Werelds meest extreme wijngaarden

WINE

Let's get personal

GEPLAATST: 31-05-2017 | LEES MEER

Grapedistrict mag dan afgelopen jaar het 10-jarig bestaan van hun wijnimperium hebben gevierd, ze blijven volop aan de weg timmeren. Met als voornaamste doel: jou beter leren kennen en vooral wat je echt lekker vindt! Om je nog makkelijker door de jungle der (online) wijnschappen naar de perfecte fles wijn te helpen navigeren. Wapens in de strijd zijn een smaaktest, een verbeterde app én een heus algoritme om gepersonaliseerde wijnsuggesties te kunnen geven.

ADVERTORIAL

Fietsen + varen + wijn = genieten!

GEPLAATST: 17-05-2017 | LEES MEER

Op zoek naar een actieve vakantie? Probeer eens een fiets-vaar-vakantie in de wijngebieden van Frankrijk of Duitsland! Zowel fiets- als wijnliefhebbers komen tijdens de reizen van Boat Bike Tours aan hun trekken. Je verblijft aan boord van een comfortabel en volledig uitgerust motorschip. Overdag fiets je mooie tochten langs de Franse of Duitse wijngaarden en ’s middags kom je lekker bij op het dek, mét glas wijn in de hand natuurlijk! 

DOEN

Waar is het feestje?

GEPLAATST: 17-05-2017 | LEES MEER

De weekenden van 9, 10, 11 en 16, 17, 18 juni zijn al een jaar lang geblokt in onze agenda’s. Dan zijn we namelijk ons favoriete wijnfeestje in het Amsterdamse Bos aan het vieren: Bacchus Wijnfestival! Benieuwd bij wie je ter plaatse je glas kunt laten vullen? De wijnwinkels zijn bekend!

DINE

Patatje met

GEPLAATST: 20-04-2017 | LEES MEER

Sinds topchefs als Sergio Herman en Niven Kunz zich met frites zijn gaan bezighouden, is het aloude patatje weer helemaal hip. Zeker als de gefrituurde staafjes worden gemaakt van de beste (biologische!) aardappelen en worden begeleid door zelfgemaakte sauzen. En dan is het ineens helemaal niet raar om daar een glas bubbels bij te serveren!

WINELIFE op