ALGEMEEN

WIN: Santa Rita wijn-spa producten!

GEPLAATST: 17-10-2017 | LEES MEER

Handen wassen met cabernet sauvignon of je huid insmeren met sauvignon blanc? Het kan met de wijn-spa beautylijn van het Chileense wijnhuis Santa Rita, waar ze schoonheidsproducten maken op basis van de pitten en schillen van hun cabernet sauvignon- en sauvignon blanc-druiven. En dat is helemaal geen gek idee, want druivenpitjes zitten bomvol antioxidanten, die de huid beschermen tegen veroudering. Kom maar door met die smeersels!

ALGEMEEN

Finalisten 'Wine bar of the Year 2017' bekend

GEPLAATST: 16-10-2017 | LEES MEER

Afgelopen maanden brachten meer dan 10.000(!) wijnfanaten voor de 'Wine bar of the Year 2017'-verkiezing hun stem uit op hun favoriete wijnbar via wine-bars.nl. Dankzij jullie steun zijn de zes wijnbars met de meeste publieksstemmen - aangevuld met wijnbars die zijn aangedragen door de jury en door wijnbareigenaren zelf - verzekerd van een finaleplaats!

ALGEMEEN

WINELIFE #50 The Wood Issue

GEPLAATST: 04-10-2017 | LEES MEER

We moeten toegeven... Het is een wat houterige editie geworden! ;) WINELIFE 'The Wood Issue' ligt nu in de winkel (als-ie niet al voor je neus is weggekaapt natuurlijk, knock on wood!). Een nummer dat hout snijdt met de lekkerste houtgerijpte Tempranillo's, onze expert over het onmisbare ambacht van vatenmakers, 87 Malbecs op de proeftafel, we dwalen door de kelders van Bourgognehuis Patriarche, doen een weekendje Beaune en zetten het lekkerste rood van de Kiwi's op een rij. Kortom: met dit rijk gevulde nummer hoef je niet meer op een houtje te bijten!
 

- Op de proeftafel: 87x Malbec tussen € 4,99 en € 54,95
- Tonnetje rond: expert over houten vaten
- Van Soave naar Toscane: on the road met de familie Dal Cero
- Blauwe tanden, paarse lippen: 6x de lekkerste Tempranillo's
- Man met smaak: de favorieten van sommelier Lendl Mijnhijmer
- Doen! Weekendje Beaune + de leukste adresjes
- Op bezoek bij Ramón Roqueta in Catalunya
- Koopgids: Nieuw-Zeelands rood + troostrijke recepten
- Binnenkijken bij: Bourgognehuis Patriarche
- Aan tafel met Floor: recepten van een Francofiel
- Wijnkalender:
de boer werkt het klokje rond

DESIGN

Bevrijd de fles

GEPLAATST: 04-10-2017 | LEES MEER

Bezigheidstherapie voor wijnliefhebbers! Doe je een fles wijn cadeau? Test het geduld van de ontvanger en verpak de fles in dit lastige geduldspel.
 

DOEN

Leer Mij Wijn Kennen

GEPLAATST: 04-10-2017 | LEES MEER

Probeer jezelf aankomende zaterdagavond eens los te weken van je Netflix-serie en stem je tv af op RTL 4 voor het nieuwe programma 'Leer Mij Wijn Kennen'. Wat is wijn precies? Waarom kunnen wijnen zo verschillend smaken? Hoe kies je een lekkere wijn en hoe drink je die? Dit én meer leer je in het nieuwe tv-programma gepresenteerd door Froukje de Both.

DESIGN

Screw it!

GEPLAATST: 08-09-2017 | LEES MEER

Goed nieuws voor (toekomstige) Coravin-eigenaren: het merk – bekend van het innovatieve systeem waarmee je wijn schenkt zonder de fles te ontkurken – heeft nu ook een accessoire voor flessen met schroefdop ontwikkeld! Met deze Coravin Screw Caps zou wijn in schroefdopflessen, na opening tot drie maanden goed moeten blijven.

WINELIFE op