Nieuws - Item

ALGEMEEN

Het favoriete wijnding van...

GEPLAATST: 21-01-2011 | DEEL DIT BERICHT

Wijnschrijver Annette Lavrijsen

Geen hippe gadget, maar wel heel fijn als je niet van lauwe wijn houdt. Annette gaat ‘s zomers de deur niet uit zonder haar wine cooler bag.


“Oké, ik geef toe dat het er nog een beetje te vroeg voor is, maar nu de feestdagen eenmaal achter de rug zijn, kunnen die wintermaanden me niet snel genoeg voorbij zijn. We hebben inmiddels wel genoeg door de sneeuw geploeterd en voor een eventuele Elfstedentocht krijg je mij ook niet warm. Nee, geef mij liever een zonnige dag op het strand. Met een aangenaam temperatuurtje, zodat ik zonder scheve gezichten mijn melkflessen tevoorschijn kan halen én een fles Riesling, rosé of bubbels. IJskoud het lekkerst natuurlijk. Behalve handdoek en picknicktas heb ik dus steevast een wine cooler bag bij me, met plek voor twee wijnflessen.”


“Geen gesjouw met zo’n enorme box met koelelementen, het enige wat je hoeft te doen is deze coole tas een paar uurtjes in de diepvries te leggen. Je hebt ze tegenwoordig in allerlei maten, kleuren en designs, maar ik raad je aan om er eentje te nemen met (uitneembare) koelelementen, gevuld met cooling gel. Ingepakt in hun isolerende jasje houden ze je wijn tot wel vier uur lang koel. Tegen die tijd heb je die flessen wel soldaat, toch? En de lege cooler bag stop je gewoon weer in je strandtas – opgeruimd staat netjes. Zit ‘ie na een paar uurtjes op het strand helemaal onder het zand, gen probleem, hij kan gewoon in de wasmachine. Oh ja, ook heel handig voor tijdens bbq’s of tuinfeestjes, als ik tenminste niet driehoog-achter woonde, zonder tuin.”


Tot slot, wat heb je het laatst gedronken?

“Een biologische rode: Red Reserve 2007 van Reyneke Organic Wines uit Zuid-Afrika. Syrah en cabernet sauvignon in één fles, een dieppaarse kleur en een bedwelmende geur. Heerlijk complex, ik was er echt een beetje beduusd van. Geen wijn dus om bij het eten naar binnen te slobberen, maar eentje waarvoor je de tijd neemt. Hij had een nog ietwat ruwe bolster, moest eigenlijk nog een paar jaartjes op de fles rijpen. Stel je voor, dan was ie nog lekkerder geweest.”

Meer algemeen nieuws

WINELIFE op