Nieuws - Item

ALGEMEEN

Avocadosalade met Japanse dressing

GEPLAATST: 15-01-2011 | DEEL DIT BERICHT

The wish of a Japanese fish is to end in a good sushi!’

Aldus Ushi en zij kan het weten. In haar kookboek heeft onze knuffeljapanner lekkernijen verzameld die je thuis (makkelijk!) kunt namaken. Lees onze favorieten. Meer recepten van Ushi vind je in WINELIFE nr.9 En natuurlijk in haar boek: Ushi says Sushi (€ 19,95). Bij deze Japanse gerechten schenk je natuurlijk sake. Een aanrader is Yume van Ichishima (€ 13,49 | Gall & Gall).



Avocadosalade met Japanse dressing

Dit heb je nodig:

    • 2 avocado’s, ontpit en in blokjes
    • 100 gr rucola

Voor de dressing :

    • 1½ el zoete rijstwijn (mirin)
    • 1½ el rijstazijn
    • 1 tl suiker
    • 1 el olijfolie
    • 2 el sesamzaadjes

Zo maak je het:

    • Meng voor de dressing de rijstwijn, rijstazijn, suiker, olijfolie en sesamzaadjes door elkaar en zet apart.
    • Verdeel de rucola over 4 borden en verdeel hierover de avocado. Besprenkel de salade met de dressing.


Zalm Teryaki

Dit heb je nodig:

    • 400 g verse zalmfilet, in grove stukken

Voor de marinade:

    • 4 el sojasaus
    • 2 el maïskiemolie
    • 2 tl mosterd
    • sap van 2 limoenen
    • 2 el honing, warm gemaakt

Zo maak je het:

    • Meng voor de marinade alle ingrediënten door elkaar en leg de zalm erin.
    • Laat 10 minuten marineren.
    • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
    • Gril de stukken zalm ca. 1 minuut rondom dicht. Let op dat ze niet verbranden of doorgaren.

Meer algemeen nieuws

WINELIFE op