Nieuws - Item

DESIGN

Luchtdicht design

GEPLAATST: 06-07-2017 | DEEL DIT BERICHT

Het blijft de gemoederen bezighouden: hoe houd je een geopende fles wijn zo lang mogelijk goed? De ene na de andere gadget wordt op de markt gepompt om de oxidatie van je wijn na openen tegen te gaan. Met eto wordt opnieuw een duit in het luchtdichte zakje gedaan. En we moeten zeggen, het ziet er veelbelovend uit!


Dat meer mensen in deze gadget geloven blijkt wel uit het feit dat industrieel ontwerper en bedenker Tom Cotton op het crowdfundingplatform Kickstarter in een recordtempo de centen voor zijn project bij elkaar had: in nog geen 32 uur was de £55.000 verzameld om zijn wijnconserveringssysteem-en-decanteerder-in-één in productie te kunnen brengen. De teller is zelfs geëindigd op ruim £770.000!

 

Hoe het werkt? Het systeem heeft wat weg van een cafetière. Door de fleshals naar beneden te drukken sluit de decanteerder automatisch luchtdicht af zodra de afsluiter het wijnoppervlak bereikt. Bewaar eto vervolgens op een koele, donkere plek, zoals de koelkast.

Als je wel weer een glas kunt gebruiken, is het slechts een kwestie van de dop verwijderen en je kunt meteen schenken. De gadget zou je wijn na opening 12 dagen of zelfs nog langer goed moeten houden. En, niet onbelangrijk, hij ziet er ook nog eens chique uit! De verwachte retailprijs is £79 (zo'n €90) | etowine.com

 

Omdat plaatjes natuurlijk meer zeggen dan duizend woorden, hebben we een filmpje voor je:

 

 

 

Meer design nieuws

WINELIFE op