Nieuws - Item

WINE

Let's get personal

GEPLAATST: 31-05-2017 | DEEL DIT BERICHT

Grapedistrict mag dan afgelopen jaar het 10-jarig bestaan van hun wijnimperium hebben gevierd, ze blijven volop aan de weg timmeren. Met als voornaamste doel: jou beter leren kennen en vooral wat je echt lekker vindt! Om je nog makkelijker door de jungle der (online) wijnschappen naar de perfecte fles wijn te helpen navigeren. Wapens in de strijd zijn een smaaktest, een verbeterde app én een heus algoritme om gepersonaliseerde wijnsuggesties te kunnen geven.


Team Grapedistrict heeft zich voor Grapedistrict 2.0 de afgelopen jaren omringd met whizzkids om te sleutelen aan een zelflerend algoritme, waarmee ze wijnliefhebbers niet alleen op de winkelvloer van passend wijnadvies kunnen voorzien, maar ook online de perfecte wijntips kunnen geven die bij jouw persoonlijke smaak aansluiten.

 

Dit zelflerend algoritme (we zullen je het technische verhaal erachter besparen) doet gepersonaliseerde wijnsuggesties op basis van je on- en offline aankoopgeschiedenis en reviews die je de gedronken wijnen geeft. Dit begint met een smaaktest die (nieuwe) klanten in de app, webshop of de winkel kunnen doen. Aan de hand van 16 vragen leert de smaaktest wat iemand lekker vindt en hier rollen direct wijnsuggesties uit die, letterlijk, in de smaak zouden moeten vallen.

Na kopen volgt ontkurken, en na ontkurken volgt reviewen. Het systeem maakt aanbevelingen fles na fles en review na review steeds persoonlijker. Hoe meer reviews, hoe beter de wijnsuggesties.

 

Benieuwd naar Grapedistrict 2.0? Doe de smaaktest op Grapedistrict.nl of in de app. Of bezoek de filialen aan de Eerste Constantijn Huygenstraat en Van Woustraat in Amsterdam die voor deze gelegenheid volledig gerestyled zijn.

 

 

WINELIFE op