Nieuws - Item

DINE

Lente-klassieker

GEPLAATST: 20-04-2017 | DEEL DIT BERICHT

Als de asperges in de winkel liggen, is het pas echt lente! Dit jaar zijn ze extra vroeg vanwege het mooie weer en is het officiële aspergeseizoen op 11 april van start gegaan. Asperges kun je op allerlei manieren bereiden, maar in ons land koken we ze het liefst. Bijvoorbeeld met nieuwe krielaardappelen, beenham, een zachtgekookt eitje en botersaus. Mjam! Serveer ze als ultieme klassieker met een glas Pinot Blanc d'Alsace. De aspergewijn bij uitstek!


Pinot Blanc d'Alsace is eigenlijk hét schoolvoorbeeld van een wijn die overal bij smaakt. Hij is zacht en vriendelijk, heeft milde, opwekkende zuren en frisse fruitaroma's van appel en peer. Van alles een beetje, mooi in balans.

 

Hetzelfde geldt voor dit klassieke Hollandse aspergegerecht. De asperge zelf is zacht van structuur en fris van smaak, met een klein bittertje. Beenham, zacht gekookt ei en botersaus maken het gerecht ronder en romiger, zonder dat het zwaar wordt. Pinot Blanc d'Alsace heeft exact dezelfde smaakkenmerken: zacht en rond met frisse tonen. Hij eist geen aandacht op en ondersteunt de unieke smaak van asperges op z'n Hollands.

 

In de Alsace (Elzas op z'n Frans) drinken ze overigens zelden of nooit Pinot Blanc bij asperges. Daar is Muscat d'Alsace de aspergewijn. Deze wijn neutraliseert het bittertje in de asperge waardoor die geen invloed heeft op de fruitigheid van de wijn en het gerecht als geheel nog milder wordt. Het fijne bittertje in de Muscat d'Alsace sluit als het ware een verbond met het aspergebitter.

 

© Chez Elles - Conseil Vins Alsace

WINELIFE op