Nieuws - Item

ALGEMEEN

‘Wine Bar of the Year 2016’ bekend!

GEPLAATST: 11-01-2017 | DEEL DIT BERICHT

Na een recordaantal stemmen en 12 jurybezoeken is dan nu eindelijk bekend welke wijnbar zich dit jaar ‘Wine Bar of the Year’ mag noemen. VinVin uit Utrecht is als onbetwiste nummer één uit de strijd gekomen. Gefeliciteerd!


“Ieder jaar wordt de bar mooier en de ondernemer beter. De wijnkaart is geweldig en de sfeer is relaxed. Julian heeft een paar specials die hij serveert met de Coravin, zoals een St. Aubin en een Bourgueil, prachtige keuzes. De passie en bevlogenheid waarmee hij meer over de wijnen uitlegt, maakt samen met de heerlijke happen dat je hier de hele WIJNbeleving ervaart. Een topzaak!”, aldus de jury over VinVin. Eigenaar Julian Cleton staat met zijn zaak al sinds de eerste editie van de verkiezing in de top 10 maar mag zich na al het harde werken nu dan eindelijk de beste noemen.

 

Naast VinVin vallen ook Barrel Wijnlokaal (Groningen) en Stuyvesant Wijnlokaal (Amsterdam) in de prijzen met een tweede en derde plek. Wijn bij Stijn (Den Bosch) verdient dit jaar de aanmoedigingsprijs.

 

De hele maand november kon iedereen stemmen op zijn of haar favoriete wijnbar via wine-bars.nl. De oproep bleek niet aan dovemansoren gericht: maar liefst 5382 wijnliefhebbers brachten hun stem uit! Deze stemmen bepaalden welke wijnbars tot de populairste van Nederland behoren en daarmee ook wie de genomineerden voor de titel Wine Bar of the Year 2016 waren. Net als vorig jaar deelde de jury ook nog twee wildcards uit aan wijnbars die niet voldoende stemmen kregen maar wel potentie hebben. Daarmee was de lijst van 12 genomineerden voor de titelstrijd compleet.
 
Net als vorig jaar zijn de genomineerde wijnbars onaangekondigd bezocht voor een beoordeling door de vakjury, onder leiding van onze eigen Sharon van Lokhorst (hoofdredacteur WINELIFE Magazine). Naast Robert Verhoeven, oprichter van wine-bars.nl, bestond de jury verder uit Ron Vermeulen (hospitality expert en food-market.nl), Robert van Dijk (Coravin) en Hans van de Meeberg (Misset Horeca en specialbite.nl).
 
Op zoek naar een wijnbar bij jou in de buurt? Check snel wine-bars.nl!
 

Meer algemeen nieuws

WINELIFE op