Nieuws - Item

DINE

Goede voornemens

GEPLAATST: 10-01-2017 | DEEL DIT BERICHT

Met overdadige kerstdiners en liters Champagne achter de kiezen tijdens de feestdagen, is het in januari weer tijd om even (een beetje) normaal te doen en op de pondjes te letten! Gelukkig is tophockeyster Ellen Hoog niet te beroerd om ons back on track te helpen met haar gezonde, heerlijke recepten!


Geïnspireerd door haar vele trainingsstages en grote hockeytoernooien in Argentinië, Zuid-Afrika, Engeland, Australië en China, een relaxvakantie op Ibiza en een geweldige roadtrip door de USA - brengt Ellen in haar nieuwste boek Grenzeloos gezond 50 wereldse, makkelijke, gezonde recepten. Oké vooruit... daar zitten ook nog een paar van haar guilty pleasures tussen!
Dit alles wordt afgewisseld met sportoefeningen, voor zowel kracht als conditie, dus je hebt alles bij de hand om topfit te worden!
Om je vast op weg te helpen delen we één van onze favoriete recepten uit Ellens boek. En daar mag best een glaasje wijn bij. Doet Ellen ook zo nu en dan, weten wij uit betrouwbare bron. Eet smakelijk!

 

Groentetaartje met pompoen, rode ui en geitenkaas

Dit heb je nodig [2 personen]:
1 el extra vergine olijfolie
1 rode ui, in achten
300 g pompoen, pitten verwijderd en in dunne plakjes
1 tl (lavendel)honing
2 stukken bladerdeeg van circa 15 x 20 cm
1 ei, geklutst
100 g zachte geitenkaas (ook lekker met blauwe kaas)
1 tl tijmblaadjes
 

Verdere benodigdheden:
Ovenplaat
Bakpapier
 

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 190 °C. Bekleed de ovenplaat met bakpapier.
Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui zachtjes aan. Voeg de pompoen toe en bak 5 minuten mee. Roer de honing erdoor en laat zachtjes 5 minuten stoven met het deksel op de pan.
Leg het bladerdeeg op de ovenplaat en bestrijk met het geklutste ei. Prik gaatjes in de bodem met een vork, maar blijf 1½ centimeter van de randen. Langs deze lijn zal het deeg rijzen tijdens het bakken.
Bedek het bladerdeeg met de pompoenvulling en blijf opnieuw 1½ centimeter van de randen. Strooi de geitenkaas en tijmblaadjes erover.
Bak het groentetaartje 20 minuten in het midden van de oven.
Serveer warm met een eenvoudige salade ernaast.

 


Meer heerlijke, gezonde recepten vind je in:
Grenzeloos gezond | Ellen Hoog | € 19,99 | Carrera Culinair

 

De smaak te pakken? We geven 2 exemplaren van Grenzeloos gezond weg! Laat ons in een mailtje aan info@winelifemagazine.nl weten met welke wijn jij jezelf beloont na een stevige work out. #sportdrank
 

De winnaars worden 18 januari 2017 bekend gemaakt.

 

 

Fotografie: P&I studio

Meer dine nieuws

WINELIFE op