Nieuws - Item

WINE

Feestelijke binnenkomer

GEPLAATST: 08-12-2016 | DEEL DIT BERICHT

Op zoek naar een mousserende wijn voor de feestdagen en wil je je tafelgenoten eens verrassen met iets anders dan Champagne? Opties genoeg! Denk bijvoorbeeld eens aan Cava, Prosecco, Vonkelwijn, Sekt óf Frankrijks andere bubbel, Crémant!


Bijna elke Franse streek heeft zijn eigen mousserende wijn. Als die wordt gemaakt volgens de méthode traditionnelle, net als Champagne, mag hij in veel gevallen Crémant worden genoemd. De Elzas is één van de grote Crémantproducenten, waarbij je moet denken aan dertig tot veertig miljoen flessen per jaar. Toegestane druiven zijn: pinot blanc, pinot gris, pinot noir, aixerrois, riesling en chardonnay. Hierbij is de pinot blanc vaak het werkpaard dat een groot deel van de productie domineert en pinot gris vaak de druif die de wijn zijn klasse geeft.

 

Crémants waarbij juist dat karakter van het druivenras goed naar voren komt, vind je bij Paul Schneider. Het huis is gespecialiseerd in Crémant d´Alsace, waarbij het karakter van druif en wijngaard centraal staat. Met in totaal 14 hectare aan wijngaarden tussen Eguisheim en Pfaffenheim, waaronder drie Grand Cru's Pfersigberg, Eichberg en Steinert, gebeurt er alles in eigen beheer: van wijngaard tot botteling!

 

Op zoek naar een feestelijke binnenkomer voor je gasten? Schenk dan de Rosé Crémant - gemaakt van pinot noir - van het huis: vriendelijk, licht fruitig en perfect als aperitief of bij borrelhappen als flammküche en quiche. En ook nog eens zacht geprijsd! Niet gek dus dat deze Crémant als één van de winnende wijnen van onze proeftafel kwam vol bubbels (gemaakt volgens de méthode traditionnelle) van over de hele wereld (zie WINELIFE #45 The Champagne Issue)!

 

Paul Schneider, Crémant d'Alsace, Brut Rosé | € 15,95 | domainealsace.nl
 

Meer wine nieuws

WINELIFE op