Nieuws - Item

WINE

Allrounder

GEPLAATST: 07-12-2016 | DEEL DIT BERICHT

Al druk in de weer met wijnen voor bij het kerstdiner? Het levert nog weleens de nodige stress op. Wat schenken we bij welke gang? Gaan we voor rood of wit? En uit welk land en gebied? Onze tip: ga voor de allrounder, Champagne! En dan mag er natuurlijk best iets bijzonders in het glas, zoals de Blanc de Noirs Brut 2002 van Champagnehuis Louis Dousset. Het is tenslotte feest! 


In deze echte terroir-Champagne, gemaakt van 100% pinot noir dat aangeplant staat in de Grand Cru-gemeenten Verzenay en Mailly-Champagne, proef je het unieke karakter van de specifieke bodems. De Champagne is afkomstig uit topwijnjaar 2002. En dat proef je erin terug! Je merkt dat deze Champagne ouder, gerijpt en meer belegen is. Expressief, complex en rijk: cacao, toast, spijs en notig. Hij is breed inzetbaar, dus prima bij meerdere (kerst)gangen te schenken. Wij drinken 'm het liefst bij kalfsvlees, coquilles of gegrilde stevige witvis.


Louis Dousset, Grand Cru Blanc de Noirs Brut 2002 is met vier sterren bekroond in de Koopgids van WINELIFE #45 The Champagne Issue. | € 67,95 | Bubbliez.nl

Meer wine nieuws

WINELIFE op