Nieuws - Item

ADVERTORIAL

Catalonië, de bakermat van de Cava

GEPLAATST: 10-11-2016 | DEEL DIT BERICHT

Het D.O. Cava staat bekend om de método tradicional: de traditionele productiemethode waarbij een tweede gisting op fles zorgt voor de magische bubbels die zo kenmerkend zijn voor Cava. De Cava-regio heeft meer dan 150 dorpen, waarvan Sant Sadurní d’Anoia de ‘Cava-hoofdstad’ is. De meerderheid van deze dorpen ligt in Penedès, de streek waar 95% van de Cava wordt geproduceerd.


Cava is zowel binnen Spanje, als internationaal een Catalaans icoon te noemen. Met meer dan 250 Cava-producenten (waarvan 100 je graag ontvangen voor een rondleiding) en een productie van ruim 200 miljoen flessen per jaar, die geëxporteerd worden naar 150 landen over de hele wereld, is het een belangrijk Catalaans exportproduct.

 

Er zijn verschillende typen Cava te onderscheiden. Afhankelijk van de hoeveelheid suiker die is toegevoegd aan de alcohol, wordt Cava als volgt geclassificeerd: Brut Nature, Extra Brut, Brut, Extra Sec, Sec, Semisec en Dolç. Waarbij bij Brut Nature geen suiker is toegevoegd en bij Dolç 50 gram per liter. Afhankelijk van de rijpingstijd wordt Cava daarnaast onderverdeeld in een van de volgende kwaliteitscategorieën: Jove, Reserva of Gran Reserva met een rijping van respectievelijk minimaal negen, vijftien of dertig maanden. De druivenrassen die hoofdzakelijk worden gebruikt voor de Cava-productie zijn macabeu, parellada en xarel-lo.

 

Meer weten over de beroemde Spaanse bubbel? docava.es

 

© Catalan Tourist Board

Meer advertorial nieuws

WINELIFE op