Nieuws - Item

DINE

Koopgids: Cabernet Sauvignon + Mexicaanse gerechten

GEPLAATST: 22-09-2016 | DEEL DIT BERICHT

In de Koopgids van WINELIFE #44 hebben we Cabernet Sauvignons uit de nieuwe wereld op de proeftafel staan. Met hun stoere, donkere, wat meer tannineuze karakter zijn Cabernets op-en-top eetwijnen. Zo'n breedgeschouderde wijn kan wel wat hebben. Met stip op nummer één is de combinatie met een mooi stuk gegrild vlees, zoals biefstuk, entrecote, rib-eye of lamsvlees. Maak er tortilla's mee, voor een Mexicaanse twist!


De mannen van het Londense tacorestaurant Breddos Tacos helpen je daarbij en geven in deze Koopgids hun verrukkelijke tortillarecepten prijs uit hun pas verschenen, gelijknamige kookboek Breddos Tacos. De bijbehorende marinades en salsa's, delen we hier met je!

 

[1] Erwtenmole
Nodig voor het recept 'Barbacoa met schaap & erwtenmole'.
 

Dit heb je nodig [voor 300 ml]:
150 g diepvrieserwten
50 g sesamzaadjes
50 g blanke amandelen
3 el pompoenpitten
sap van 2 limoenen
een handvol muntblaadjes, fijngehakt
½ tl chilivlokken
½ tl zout en peper
1 knoflookteentje, fijngehakt

Zo maak je het:
Kook de erwten 2 minuten in kokend water, schep ze dan over in een kom met ijskoud water. Hierdoor behouden ze hun helder groene kleur.
Rooster de sesamzaadjes, amandelen en pompoenpitten 2 minuten in een droge koekenpan. Neem de pan van het vuur.
Doe de geroosterde zaadjes en de overige ingrediënten in de blender. Voeg de uitgelekte erwten toe en pulseer 1 minuut tot je een gladde saus hebt. Je kunt de saus eventueel door een dunne zeef halen om kleine stukjes te verwijderen. Serveer meteen.


 

[2] Pico de gallo
Nodig voor het recept 'Barbacoa met schaap & erwtenmole'.
 

Dit heb je nodig [voor 400 g]:
300 g rijpe trostomaten
2 middelgrote rode uien, gesnipperd
½ bosje koriander, fijngehakt
½ jalapeño, zaadjes verwijderd en fijngehakt
1 tl zeezout, of naar smaak
1 tl versgemalen zwarte peper, of naar smaak
1 tl suiker
sap van 2-3 limoenen
1 tl raapzaadolie
 

Zo maak je het:
Snijd de tomaten in vieren. Verwijder de kern, snijd de tomaten in blokjes van 5 mm en doe ze in een grote kom.
Voeg de gesnipperde rode uien, de koriander en de jalapeño toe. Breng al proevend op smaak met het zout en de peper.
Meng, als je het tomatenmengsel voldoende op smaak vindt, de suiker erdoor. Voeg naar smaak limoensap toe en vervolgens de olie. Roer zodat het goed mengt en proef opnieuw, de salsa hoort een zoute, zoete en ietwat kruidige smaak te hebben. Als je van hete salsa’s houdt, vervang dan de jalapeño door een Scotch bonnet, een habanero of een madame-jeanette.


 

[3] Habanerosalsa
Nodig voor het recept 'Barbacoa met schaap & erwtenmole'.
 

Dit heb je nodig [voor 200 ml]:
10 habanero’s, steeltjes en zaadjes
verwijderd
1 el olijfolie
1 witte ui, gesnipperd
100 ml sinaasappelsap
1 tl geraspte onbespoten sinaasappelschil
1 el limoensap
1 tl geraspte onbespoten limoenschil
75 ml ciderazijn
een snufje Mexicaanse oregano
3½ el suiker
75 ml water
1 el zeezout

 

Zo maak je het:
Rooster de pepers in een droge pan tot ze zwart zijn. Haal ze uit de pan en zet apart. Verhit de olie in dezelfde pan en voeg de ui toe. Bak op laag vuur tot de ui zacht is
in ongeveer 7 minuten.
Doe alle ingrediënten in een blender of keukenmachine en mix tot een grove puree. Schenk de puree in een steelpan en laat 30 minuten zachtjes koken op laag vuur. Haal de pan van het vuur en laat de salsa afkoelen tot kamertemperatuur. Bewaar in de koelkast in een luchtdicht bakje.


 

[4] Ingelegde habanero's
Nodig voor het recept 'Barbacoa met schaap & erwtenmole'.
 

Dit heb je nodig [voor 100 g]:
200 ml appelciderazijn
2 el suiker
1½ tl zeezout
100 g habanero’s
1 el mosterdzaadjes

Zo maak je het:
Doe de ciderazijn in een pan en breng aan het sudderen, roer de suiker en het zout erdoor. Laat zachtjes koken en snijd intussen de habanero’s in ringen. Je kunt de zaadjes verwijderen om het geheel iets minder heet te maken, hoewel het nog altijd behoorlijk heet is. Doe de pepers in een weckpot (of gewoon een oude jampot) en schenk het azijnmengsel eroverheen. Laat een paar dagen staan voordat je ze gebruikt.

 

[5] Anchopeperolie
Nodig voor het recept 'Rib-eye, tomaten, geroosterde lente-ui & shack salsa'.
 

Dit heb je nodig [voor ongeveer 1 l]:
5 knoflookteentjes
20 anchopepers
4 takjes rozemarijn
2 takjes tijm
1 l olijfolie


Zo maak je het:
Doe alle ingrediënten in een pan en kook op middelhoog vuur tot er belletjes ontstaan. Draai het vuur laag en kook nog 20 minuten. Neem de pan van het vuur en laat 2 uur trekken.
Giet de olie door een fijne zeef in een fles en druk de vaste ingrediënten goed aan, die in de zeef achterblijven, zodat de olie meer smaak krijgt.


 

[6] Shack salsa verde
Nodig voor het recept 'Rib-eye, tomaten, geroosterde lente-ui & shack salsa'.
 

Dit heb je nodig [voor 400 g]:
75 g peterselie, fijngehakt
25 g koriander, fijngehakt
1 el grofgehakte knoflook
100 g lente-uitjes, fijngehakt
1 bosje tijm, fijngehakt
125 ml water
2 tl limoenrasp
6 el vers limoensap
1 Scotch bonnet of madame-jeanette, gehalveerd en zaadjes verwijderd
1 el zeezout
1 el verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
375 ml olijfolie
 

Zo maak je het:
Doe alle ingrediënten, behalve de olijfolie, in de blender en pulseer op hoge snelheid. Verlaag de snelheid en schenk rustig de olijfolie erbij tot hij geëmulgeerd is.

 

Meer heerlijke taco- en tostadarecepten, marinades en salsa's vind je in:

Breddos Tacos | Nud Dudhia en Chris Whitney | € 19,95 | Good Cook

Meer dine nieuws

WINELIFE op