Nieuws - Item

DINE

Spaanse albóndigas, olé!

GEPLAATST: 15-06-2016 | DEEL DIT BERICHT

Op 16 juni 2016 is het Wereld Tapasdag, olé! Ter ere hiervan delen wij onze favoriete Spaanse snack: albóndigas! Een echte tapas-klassieker, deze gehaktballetjes in kruidige tomatensaus, waarmee je hoe dan ook bij je gasten scoort als 'm op de borreltafel zet. Wat je daarbij drinkt? Tempranillo natuurlijk! Wij hebben het recept voor je.


Albóndigas

Dit heb je nodig [4 personen]:
- 500 gr rundergehakt
- 100 g varkensgehakt
- 100 g oudbakken brood (in stukjes)
- 1 ei
- 4 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1 kg tomaten
- Bloem
- 100 ml melk
- 1 tl suiker
- Olijfolie
- Zout
- Peterselie


Zo maak je het:
Snijd de tomaten in stukjes. Schil de knoflook en ui en snijd ze fijn. Ook de peterselie moet fijn zijn. Verwarm de olijfolie op een matig vuur en voeg de ui en de helft van de knoflook toe. Wanneer de ui doorschijnend begint te worden, doe je de tomaten en suiker erbij. Laat het geheel 25 tot 30 minuten sudderen. Mix het tomatenmengsel tot het een gladde textuur krijgt. Week de broodkruimels in de melk en zet ze apart. Voeg in een grote mengkom het gehakt, de rest van de knoflook, het ei, de fijngehakte peterselie (naar smaak) en zout (naar smaak) toe. Meng goed en roer de broodkruimels erin. Maak gehaktballetjes die groot genoeg zijn (een diameter van zowat 3-4 cm) door ze tussen je handpalmen te rollen. Smeer ze in met een laagje bloem. Zet een diepe pan met genoeg olijfolie op een middelhoog vuur en bak ze tot ze bruin zijn. Doe de tomatensaus in een pot op een laag vuur en voeg de gehaktballetjes toe. Laat 8-10 minuten sudderen. Serveer met verse peterselie en buen provecho!


Suggestie
Voor een nog gladdere saus kun je de tomaten ook schillen.


Wijntip
Drink hier een diep rode tempranillo bij! Salud!

 

Geen zin om zelf te kokkerellen? Schuif dan voor authentieke tapas aan in een Spaans restaurant bij jou in de buurt. Voor meer informatie over de Wereld Tapasdag en restaurants bij jou in de buurt: spain.info/nl/wereldtapasdag/

 

© recept + beeld: VakantiehuizenSpanje.nl

Meer dine nieuws

WINELIFE op