Nieuws - Item

ADVERTORIAL

Private Lease: iets voor jou?

GEPLAATST: 10-03-2016 | DEEL DIT BERICHT

Plannen om deze zomer een road trip door de mooiste wijngebieden van Europa te maken? Wat is er lekkerder om dit in een eigen auto te kunnen doen! Misschien is privé leasen dan iets voor jou. In plaats van een nieuwe of tweedehands auto te kopen kiezen steeds meer mensen voor een private leaseauto. Wat zijn de voor- en nadelen?


In een notendop houdt privé leasen in dat je een nieuwe (of kort gebruikte) auto rijdt waar je geen eigenaar van bent. Je hebt geen kosten aan onderhoud, verzekeringen, wegenbelasting en pechhulp. Als gebruiker betaal je een maandelijkse fee, plus de brandstof en eventuele bekeuringen. Door het grote aantal private leaseaanbieders vergt het heel wat uitzoekwerk om een voor jou geschikte auto te vinden en ook de contractvoorwaarden helder te krijgen. Gelukkig is er recent een keurmerk in het leven geroepen dat je beschermt tegen vervelende verrassingen. Dit keurmerk mag alleen gevoerd worden door transparante aanbieders die zich aan de regels houden.

 

Afweging
De keuze tussen privé leasen of kopen is deels een financiële calculatie en deels een gevoelskwestie. Wie een auto koopt, moet rekening houden met de vaak hoge aanschafprijs, afschrijving van de waarde van de auto en kosten voor onderhoud. Zaken die voor private lease niet spelen. Je loopt niet het risico van een auto waar ‘continu iets mee is’: reparaties worden geregeld en betaald door de leasemaatschappij. Je betaalt ook geen bijtelling, zoals bij zakelijk leasen.
Het voordeel van je eigen auto is dat je geen extra kosten hebt als je meer kilometers rijdt dan gedacht.

 

De keuze tussen een auto kopen of privé leasen is daarmee vaak een persoonlijke. Hoeveel risico wil je lopen, wat heb je maandelijks te besteden en hoe graag wil je een nieuwe auto rijden?

Daarnaast is het vergelijken van het aanbod vaak lastig. Gelukkig kun je hiervoor bij steeds meer private leaseaanbieders gewoon online terecht en kies je de beste deal gewoon vanuit je luie stoel!

 

Meer advertorial nieuws

WINELIFE op