Nieuws - Item

ADVERTORIAL

Terugblik Wereld Tapas Dag 2015

GEPLAATST: 20-11-2015 | DEEL DIT BERICHT

Op 22 oktober j.l. werd wereldwijd de Día Mundial de la Tapa – Wereld Tapas Dag – gevierd en natuurlijk was het ook hier in Nederland fiesta! De Kookfabriek in Den Haag werd ter ere van deze typisch Spaanse hapjes voor een dagje omgetoverd tot Spaans grondgebied, waar tapas in vele vormen en smaken te proeven waren.


Tapas (tapar betekent bedekken) zijn van oorsprong kleine gerechtjes die als deksel op een glas wijn werden gezet tegen de insecten. Authentieke tapas zijn kleine, eenvoudige en vaak klassieke gerechtjes, maar tegenwoordig zijn er chefs die er een ware gastronomische delicatesse van maken.

 

Spaanse topchefs Iago Castrillón en Alberto Alonso (eigenaren en chefkoks van het restaurant 2estaciones in Valencia) werden speciaal ingevlogen, om tijdens een cooking show in de Kookfabriek in Den Haag de geheimen van hun beste tapas te laten zien, zoals donuts van bloedworst met piquillo paprika, ansjovis met vermout aardappelen & olijven en een appelschuimgebakje. Mjam!

 

Ook acht Spaanse restaurants uit Nederland waren van de partij om hun favoriete tapa te laten proeven. Uiteraard ontbraken de wijnen van Spaanse bodem niet, de glazen werden gevuld met een rode en witte wijn uit de D.O. La Rioja.

 

Zelf niet de kans gehad om op de Wereld Tapas Dag met een Iberico hammetje in de ene en een glas Rioja in de andere hand te zitten? Kijk op Spain.info voor Spaanse restaurants in Nederland en reserveer alsnog een tapasavondje met heerlijke Spaanse vino!

 

Of blijf via Facebook en Twitter op de hoogte van al het laatste nieuws op Spaans wijngebied.

 

 

 

 

 

Meer advertorial nieuws

WINELIFE op